注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Fat House Cat

http://weibo.com/beerae

 
 
 

日志

 
 

转:笑(我私自改题目:巴士阿婆)  

2009-08-19 22:30:49|  分类: 讲咩都得 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

地點:廣州某路公車,落班時間

一老婆婆&一年輕女仔起口角,事由大概係年輕女仔唔讓座,老婆婆繼而發飚,鬧年輕女仔無家教,老婆婆敦起長輩口吻:

老:“你屋企無老人咩?”

嫩:“我屋企D老人家有車!就算要坐公車都唔會等上落班時間。”

老:“我地貢獻咗社會大半世,邊有你咁樣唔體諒老人家嘅”

嫩:“我E+仲水深火熱咁貢獻緊社會,上10個鐘班企足10個鐘,邊有您咁唔體諒後輩咖,唔通您就無兒無女無孫?”

老:“無我地建設社會,你地呢代人邊有舒舒服服日子過?”

嫩:“E+無我呢代人納稅,您邊有免費車卡?”

老人出絕招 :“我唔理,我E+辛苦到抖唔到氣,唔舒服,你讓俾我坐!”

此時已經有人頂唔順,讓咗位俾個婆婆,老婆婆唔制,死都要個女仔難堪

女仔作最後反擊:“得得得,您老人家唔好落車,我幫您打120,廢事您凸然暴斃!我最憎你呢種倚老賣老嘅人,兼隊逼上車過陣就扮成龍,上咗車就扮林黛玉!”

頓時道出全車人心聲…

 

转载自:http://seemand.blog.163.com/blog/static/790427200971953831476/#comment=fks_082068082094089069092084082095083095081071086081

  评论这张
 
阅读(21)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017