注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Fat House Cat

http://weibo.com/beerae

 
 
 

日志

 
 

停尸间  

2009-04-10 22:22:26|  分类: 讲咩都得 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

本嚟觉得自己喺学校好似生活垃圾之中

宜家睇嚟喺生活喺太平间!

继大一第一学期嘅“腐烂西瓜”惊吓事件后(有兴趣者,可浏览本blog于2007年10月12号日志),宿舍又发臭了(其实平时总觉得空气有阵怪味~因为8个人只有我一个中意开窗,流通空气停尸间 - bre - 大慧·高怕飞)!

琴日下午准备翻学时,su婷5小心踩到her台底距已经买佐好耐嘅一箱牛奶。跟住恐怖嘅事情发生了~!牛奶喷发出山洪爆发般的恶臭!停尸间 - bre - 大慧·高怕飞大家应该嗅过臭牛奶味喇

点解牛奶会无端端喷发嗫?宿舍之前有老鼠出没(又喺由于邋遢!),可能咬烂佐盒牛奶,之后如你所见……

唉 真喺无眼睇~

但喺总要有人收拾个烂摊子啩,因为个个肯定阔佬懒理(因为连可能会理嘅人都出去了)!

所以就算搞锅佄嘅嘢嘅人5喺我,出事地点与我无关,我都要搞掂距。因为我真喺忍受5到佄恐怖嘅环境!(点解我宿舍嘅人可以佄邋遢!我想讲:就算你外表整得再光鲜,用几贵嘅名牌都好,内在腐臭是十分可悲的!)喺我叫su婷清嗮里面嘅嘢时,一个胶袋出现眼前,其第六感话我知5喺好嘢!打开一睇,里面装住5知几多只嘅已经腐烂嘅香蕉!!一扬开个胶袋,我生平最怕嘅小强&蜘蛛涌嗮出嚟~停尸间 - bre - 大慧·高怕飞(as you know,我天不怕地不怕最怕E两样!见到距哋,我会发飙)OMG&TMD~!对E班女人真喺忍无可忍!(并非全宿舍同仁,特指个别)平时喺D男生面前装模作样!懒干净,自己嘅卫生都未搞好就扮嗮蟹搞课室卫生,真喺TMD嘅作状,TMD嘅虚伪,只为男人而生嘅花痴!妒忌狂,8啩婆……

所以我一个人搞卫生搞足半个几钟(我要声明,喺屋企我都喺公主!5使做家务!5剩止你哋喺“公主”!5好同我摆款!bitch!!!!!!!!!!)

期间,肇事者只喺形式上帮过下手:用一只手粘下粘下佄,帮"high"帮咩!?弹开喇,bitch

佄都算喇,最黑人憎最最最难顶嘅一句喺“E~好脏啊,我不要碰~”,果下,我真喺嬲到爆!“我全身上下都好脏!以后不要碰我!”明明5喺我嘅责任,得我一个喺度搞卫生!仲要佄讲嘢!鬼5望你D邋遢人渣死喺垃圾堆!真喺未见过佄邋遢嘅女仔(却表面光鲜)~大学宿舍生活真喺令我大开眼界

bitches之后就囒翻上床上网!无再过嚟帮下手

我发觉我嘅EQ真喺越嚟越好,多谢bitches

 

 

 

  评论这张
 
阅读(31)| 评论(9)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017