注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Fat House Cat

http://weibo.com/beerae

 
 
 

日志

 
 

跑鞋引发嘅随想  

2009-03-21 12:58:56|  分类: 讲咩都得 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

今朝整理鞋柜嘅时候,发现一个铺满尘嘅鞋盒

原来里面装住我初中时代嘅跑鞋!

唉~回想起以前跑步喺我最中意最自豪嘅运动……

姨妈未嚟揾我前,even我仲喺个干瘦嘅小学生(边似得宜家D细路!以前我哋E代细个果阵,仔肥妹真喺少之又少跑鞋引发嘅随想 - bre - 大慧·高怕飞),但喺跑起步嚟同男仔有得挥!记得每当体育堂要跑步,我都会揾班上跑得最快嘅男仔单挑跑鞋引发嘅随想 - bre - 大慧·高怕飞(印象中好似喺何*鹏,柱子,肥刁都跑得好快)

而印象最深刻嘅一次应该喺同何*鹏P!一起步,我就输几个身位,感觉会俾距抛离

一直以嚟,我都感觉自己内里潜有着男生嘅气慨同性格,+上宜家读紧工科,情况更甚(雌雄同体?哈哈哈)

讲翻正题!我并5甘心俾距抛离,喺佄加速……终于喺离终点仲有20m时追上!(此时正是50m跑)

不过最后都喺输距DD!就DD我就可以赢!不过,都刷新了自己嘅记录,这一辈子都无可能跑回的记录!

宜家啉起,真喺好享受跑步俾我嘅快感~果种好似可以跑赢所有人,无人俾你快嘅感觉真喺好好(even5喺真嘅),好似识飞佄~好free

but,自从有生理期后,我嘅身体真喺差佐好多,贫血加剧佐我家族遗传嘅低血压,宜家嘅我稍做大运动就会晕,跑步更加喺奢想!因为血压太低,有几次上体育堂要跑步,跑完真喺软倒喺地,搞到老师好藤鸡(切,我都同你讲佐我5跑得步,喺你以为我扮嘢5想跑,喺都要我跑咋嘛)

望住对跑鞋,真喺好想有一日可以着住距,好似以前佄无忧无虑佄奔跑,而5使怕因为心脏负荷5到而晕倒(注:大家都知心脏就喺好似个揼佄将血液揼到全身,而过低嘅血压同贫血会增加距负担,心跳亦随之加快。so,大家5好激我啊,哈哈哈)

PS:睇完好5以为我喺个病鬼!平时我同其他人无异伽!除非剧烈运动

        愿朋友s都健康快乐

 

  评论这张
 
阅读(19)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017