注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Fat House Cat

http://weibo.com/beerae

 
 
 

日志

 
 

2008年3月24日  

2008-03-24 11:20:09|  分类: 讲咩都得 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

原嚟翻学都喺件千辛万苦嘅事!

琴日on my way school,搭住833,去到某段路,见到一部盲喠喠嘅外地牌嘅车喺我地条公交车道上胡乱切线!最后梗喺撞佐埋嚟~~

虽然我5喺833嘅司机,但喺5知点解,我觉得好激气。E个世界上真喺太多野蛮人!你话,中国点会好起嚟,完全无素质可言!对于ED人,我无词句可以形容距地!5知用咩词语表达我心中嘅愤慨!有时,真喺好向逃离E个咁野蛮,道德沦陷……嘅社会!到底经济发展点解会同社会素质成反比?!点解咁多所谓受过高等教育嘅人仍然会做出如此不堪之举?!

见到俾个望落好有官相嘅果个切线司机虾嘅833司机,望住距有D软弱嘅样,我真喺好气愤!点解距要让步?点解喺交警面前都要头dudu咁?错果个5喺你阿!

On another side,睇833个司机个样应该喺外地人,或者距觉得喺人地地头(广州)忍下就算。——别人屋檐过,焉能不低头 果刻,我真系好想冲上去"秉"果个外地车牌嘅死肥鬼!当然我梗系无咁做!心裏不斷詛咒……但愿距当场暴毙,不得好死!(有D变态

距无奈地同果只衰人达成和解,乘客一哄而上返回原位.833司机返回岗位,继续埋头钛盘上……望住距嘅背影,我仍然难掩愤怒。但系到底我愤怒乜?可能系成件事啩,maybe喺成个社会先啱~~但喺,我到底有无资格去愤怒,我都5知……

PS:如果E个世界上真系存在death note,或者我会系KILLER都5定,就算被诅咒,被减少寿命我都想将果D未被绳之于法嘅人亲手杀死!

E篇野似乎有D过激,不过咁先可以瀉我心頭之恨!

  评论这张
 
阅读(14)| 评论(6)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017