注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Fat House Cat

http://weibo.com/beerae

 
 
 

日志

 
 

我番嚟喇~~!  

2007-09-30 20:19:27|  分类: 讲咩都得 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

话佄快就过佐两个星期,仲记得16号果日同妈咪依依不舍佄say 8,不敢俾妈咪见到我喊,5想等距地担心,望住妈咪远去的身影我先默默佄喊。因为校巴嘅乘客通通都有屋企人陪(其实前一日已经同爸爸妈妈&舅父开车将D大件嘢搬晒过去先架啦,16号又去过,不过得我自己~~)望住孤零零嘅自己,忽然好寂寞,好惊……

第二日(17号)军训。哗,真喺古5到,喺古5到嘅无聊。所谓嘅无聊喺因为个教官一D都5严格,咩都好随便。其实随便无咩5好,弊就弊在距喺站军姿方面就好严格!仲要俾太阳暴晒!哗,宜家嘅我简直就好似喺非洲番嚟佄!高中果次军训喺体力上嘅辛苦,而今次喺皮肤上嘅辛苦!晒到我脱皮哇~~!5制!就喺佄,7日军训就喺暴晒中度过,休息时间远多于操练。而意想不到嘅喺,到佐最后一日(23号),我竟然好5舍得个教官,其实距喺我见过个嘅最开得玩笑嘅教官。就算D男仔点同距开玩笑,距最多都喺喺佄呓整下距。而且距好搞笑,好怕丑。喺拉歌果阵成日俾格嚟班嘅教官玩,要距出嚟表演,不过只有几次成功~~!不过有时距都几衰伽,因为我地班好少女仔,D男仔成日要我地出嚟表演,个教官亦都乘机“l^难”同班男仔一齐起哄。天!

24号,礼拜1,开始上课。唉,我都5知点讲好,总之D课程就5喺我E个文科生上嘅,难到呕!如果我稍微走神,一定会跟5上。so,每堂课我都上到精疲力竭~~!

中秋节。第一次无得同屋企人过,5多5少都会有D想家。不过好在我D室友都喺D好可爱,几好人嘅女仔。先半个月,我地已经相处得好融洽,每次番宿舍,我地喺会话“番屋企咯”。果晚我地一路睇烟花,一路开餐(E间学校D人真喺好有米,D男仔买佐好多放烟花哄女仔,喺果D好似平时电视上面果D大圆球状果D烟花。成晚bang bang声。我同D室友一齐凑钱买佐好多嘢食过节,好丰盛。同时亦都好热气~~!)吖,都几开心^_^ 我真喺好开心,有班佄好嘅室友~~果晚我地玩到好颠,又K歌,又玩有D似细个玩嘅“击鼓传花”,音乐一停个橙喺边个到,就要老实回答问题 可能大家都5知对方嘅过去,so,大家似乎都好愿意讲出嚟。虽然E个喺个好老土嘅game,不过却令我地嘅友谊大增,喺个认识大家,了解大家嘅好机会。

其实仲有太多嘢想讲,不过我累了~~睇相喇^_^

 迎新晚会上(讲嘢果个5喺我

快D干喇~~早餐ing无聊@阅兵中康康献帽边只脚喺我嘅啮?小柔洗头ing,嘻嘻~~(距喺个好可爱嘅女仔嚟伽)混乱的“家”中秋快乐!别害羞嘛,小妞~~食物的一角我带个卷发器喺啱嘅韵琪嘅半成品

  评论这张
 
阅读(143)| 评论(12)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017