注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Fat House Cat

http://weibo.com/beerae

 
 
 

日志

 
 

遇上花样男子时  

2007-08-01 16:23:19|  分类: 我与comic |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

本来对《花样男子》并没有什么特别嘅感觉。记得第一次知道距喺小学果阵(果时叫《暗恋日记》),情窦初开嘅11,12岁。

《花样》似乎让我们一尝恋爱嘅滋味。So,果阵身边嘅女仔都好中意睇,而且番到学校仲围埋一齐兴奋佄讨论琴日嘅剧情。果阵我5多中意睇,觉得好似······

点讲啮,就喺好似会脸红佄咯。一路睇一路会毛管动~~之后台湾出佐《流星花园》,唉~~更加搞到我想呕~~D演员简直不知所谓,成櫖嘢完全拍5出漫画嘅feel,果班佄嘅F4······我都5知点讲喇,总之台版嘅《流星花园》对于我嚟讲——《流星》=呕!!!

其实之前都听讲过日本都拍佐櫖《流星》,不过鉴于台版嘅《流星》关系,一直都无咩兴趣睇。知道E排星空播出,望佐两眼先有兴趣睇。我觉得无论喺演员定喺布景,气氛······都好好,好贴近原作。睇完会令人感动,有tounching,而5喺好似台版嘅佄令人作呕。女主角井上真央将杉菜嘅坚强同可爱演绎得恰到好处,男主角松本润将道明寺司外在嘅不羁,冷漠和内里嘅体贴可爱演绎得淋漓尽致。而我最爱嘅花泽类(5喺演员啵),小栗旬更是······好到我都5知点讲~~总之就喺将花泽类演活了!

睇完《花样男子》,真喺好羡慕杉菜。就好似距好友优纪话斋:你就好喇,无论拣哪边,都是帅哥~~不过本人都喺中意花泽多D,点解?我都5知。可能就好似西门讲嘅:爱情无理智可言。

唉~~果然喺少女漫画。《花样》喺女仔发梦嘅地方~~

 

 《花样1》ed  《花样2》ed 《花样2》op 《花样2》中嘅《flavor of life》

  评论这张
 
阅读(70)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017