注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Fat House Cat

http://weibo.com/beerae

 
 
 

日志

 
 

天空这么大  

2007-04-07 20:14:38|  分类: 心情杂记 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

  今日下午举行佐个誓师大会,开头都无咩特别感觉。先前喺个班到一落课就播我地班嘅主题曲——谢霆锋嘅《天空这么大》,以前睇《踧出爱火花》,无论喺对E首歌定喺E櫖戏定喺谢霆锋都无咩特别感觉,但喺5知点解宜家听起嚟好似又几有feel,好似会令到个人精神起嚟 搞到个班一下子high起嚟,团结佐好多(其实我地班已经喺公认嘅团结 ) 5知点解见到大家佄好感动,搞到我都high埋一份。我好中意果句“我有一个理想世界 我有一套自创见解”好有我地班一贯style,为自己嘅目标,自己嘅理想,keep on going!其实我地捡E首歌都喺因为觉得距无佄闷,唱厌佐《红日》,beyond《光辉岁月》果D成日俾人唱嘅,想无佄闷,觉得E首又几好(我地5喺5中意旧歌,只喺想新D)。

我地喺8班。响1~8嘅最后一个num,不过却喺最强嘅普通班,记得班主任话我地知,当初分班果阵,被派到我地班嘅都5喺咩nie嘅同学,可以话喺俾以前差嘅。不过到宜家我地班成为俾所有老师,所有校领导最睇好嘅普通班。今次一模我地又一次prove到我地嘅实力,同重点班平均分相差无几。哈,等你地D所谓重点班佄牛吖啦,仲要俾人批斗。Yeah!威到尽!

喺操场到虽然好空旷,但喺由于我地每一个人都好high佄唱,好energy佄唱出自己嘅心声,成个操场都响遍我地把声。我feel到,在场嘅所有人都感受到我地嘅E份energy,所有家长,所有人都望住我地(可能喺我地唱得太high啦啩?!)。到宜家我先至真正感受到咩叫青春,咩叫团结。我地一路互相hand in hand,一路大声嘅唱歌。大家嘅果种眼神令人振奋,令人兴奋,好似有股暖流填满心扉,好亢奋!总之,今日5知点解好high,好开心,好感动~~(好liang哦嗬?)

Keep住E个势,冲向高考,which无论好与坏。好似首歌佄“命运我未知 仍然来尝试 千次得志失意······成败没介怀”,一齐跃进自由地带!

相信,到以后我都5会忘记E种感觉,E份友情,E股力量,直到永远······

P.S:个mv真喺好旧

  评论这张
 
阅读(37)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017