注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Fat House Cat

http://weibo.com/beerae

 
 
 

日志

 
 

舒缓我de《雪映移城》  

2007-03-03 21:11:03|  分类: 心情杂记 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 E个星期迷上佐睇《雪映移城》,一齼好啱feel嘅类似旅游特辑嘅节目······唉,我都5知点讲好。总之就有别于一般旅游特辑嘅节目。

E排情绪好5稳定,我啉可能中佐高考综合症。一个人嘅时候好容易就down落嚟。前日先好笑,屋企中午啱啱好无人,训午觉果阵,坐响张床到自己哼歌,喺JJ嘅《一千年以后》。5知点解哼下哼下竟然D眼泪喺佄飙出嚟,仲要喺“hehe”声佄大滴大滴涌出嚟。我完全5知发生乜事,我自己都5知做乜要喊,事先完全5知道会佄,无啨白事就喊起嚟。不过好奇怪,D眼泪喺佄流,但喺喺喊5出声果种。并5喺我转噔5出声,只喺D眼泪不自觉佄流出嚟,我完全控制5到自己······一滴一滴,热辣辣。摸下张被,竟然湿佐!用只手抹走D眼泪,距自己又走番出嚟······停不了。后尾,我由得距自己流,希望距自己会停。

喺眯我有时太压抑自己嘅情绪錜?平时5觉,但我嘅潜意识可能知道喺时候释放出嚟,5喺就会顶5住,so,佄就傻傻地佄“伤心痛心吖眼泪流”。其实E排我都喊5少,成日无端端就喊起嚟:睇紧电视剧,一到有稍微有D感动嘅地方就流马尿;一个人听紧歌,忽然又嚟······以前都5喺佄嘅,就算再感动,再惨都5会轻易流马尿。记得细个果阵(都5算细伽啦,以前啦)就算跌到手筝,膝头流嗮血,都5会喊,strong!唉,好想番番去以前嘅日子,做番以前果个快活,自在,坚强de我。呵呵~~好似讲佐一堆同《雪映移城》无关嘅嘢。总之睇佐距,令我舒服D,可以rekax D Let’s watch it.

  注:我会keep住update伽啦^_^

  评论这张
 
阅读(16)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017