注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Fat House Cat

http://weibo.com/beerae

 
 
 

日志

 
 

又过一年  

2007-01-01 23:59:27|  分类: 讲咩都得 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

    佄又过佐一年,感觉E年嘅时间喺一星期一星期佄过,而不是一分一秒佄过。点解?我讲唔出。或者喺发生嘅事太多,要做嘅事太多,要面对嘅事多佐好多······总之,好似果句“光阴似箭”佄,“嗉”一声就过佐。

    啉番起E年,有好多感触:开始明白咩叫年少无知,咩叫心情悸动,咩叫前路茫茫。要面对,要考虑嘅事喺我至今佄大个都未曾啉过,正确嚟讲喺未曾认真啉过。今年我18岁啦,但感觉好似一下子成长佐好多,成熟佐好多,老佐好多(^_^哈哈哈——》00无奈ing),好似一下子从17岁跳到二十几三十岁佄。唔知几时开始会考虑好多问题,一D现实嘅问题,such as计划近期or未来,为自己,为父母嘅将来作准备······太多啦,难以言尽。不过我啉你地会感同身受,明白我嘅烦恼。

        06年佄又过佐啦,除旧迎新,虽然07年已到,但问题并没有解决,而喺年年有余(哈哈哈~~)。唉,真喺66无穷。

    回顾06年,称不上喺充实嘅一年,收获嘅一年,但我发觉得到嘅,学到嘅反而更多。离别让我懂得去珍惜那并非必然嘅相聚;失落让我懂得去珍惜那并非常有嘅快乐。感谢06年,让我经历了人生嘅好多第一次,我唔会忘记嘅这一切······

  评论这张
 
阅读(28)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017